Verslag Dennis

Giro di Stelvio 2016

Door vijf landen Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië fietsen, de Giro di Stelvio van WVCM is geboren!

Als je al meerdere keren met de Petit Tour de France hebt meegereden dan weet je wat je kunt verwachten, denk je… Niets is minder waar merkte ik bij de eerste Giro di Stelvio die Roelof en Herman organiseerde. Deze keer zijn ze weer boven zich zelf uitgestegen. Ik dacht dat dat niet meer kon, maar toch. Je hebt te maken met een goed geoliede machine waar echt alles klopt. 

Herman is van de routes, maakt met (licht) sadistische inslag routes met de hoogste stijgingspercentages. Die kan zo voor de Tour de France gaan werken om routes te maken! Ook is hij niet te beroerd om de finish berg op te maken. Ik was bijvoorbeeld zelf vrij zwaar aan het afzien op een dag na 160 kilometer in de benen komt Herman op de laatste klim van twaalf procent naast je rijden met de auto en vraagt lachend wat je er van vindt! Bekende passen maar ook minder bekende beklimmingen door de meest schilderachtige dorpjes, Herman weet ze te vinden. 

Roelof is van de hotels, als je voor deze totaalprijs zulke kwalitatief goede hotels kunt regelen ben je een uitstekend onderhandelaar. Uitstekende kamers, heerlijk eten. Goede afspraken dus als we aan tafel gaan eten we ook snel. Roelof maakt van te voren afspraken dat de hotels het logistiek goed regelen met opdienen. Voor, hoofd en nagerecht, heerlijk. Alles hebben ze zelf gecheckt. Onderweg staan ze op de juiste plaatsen met lunch, water, repen en fruit zodat je weer wat extra energie hebt voor de klimmen die nog gaan komen. In het verleden en nu ook weer was het warm en dan staan ze met extra water punten die je echt hard nodig hebt dan. 

 Dit jaar was ook Daniël mee, deze maakt foto’s voor de website en social media. Aan het eind krijg je een memory stick met film en foto’s toegestuurd. 

Er is een masseur bij voor de beentjes. Aan alles is gedacht. 

Wat het mooie is van de evenementen die ze organiseren er is voor elk niveau iets voor je bij. Van redelijk zwaar in de Eifel fietsen, naar iets zwaarder in de Petit Tour de France naar redelijk pittig fietsen door de vijf landen van de Giro del Stelvio. Binnenkort staat hierover meer op hun site.

 Er was ook genoeg reserve materiaal en er is razendsnel geschakeld met lokale fietsenmakers zodat niemand van ons iets hoefde te missen, die mannen regelen het. Ik kijk terug op prachtige beklimmen als de Iselisberg, Umbrailpass,  Silvretta pass, de ene kant 20 kilometer klimmen en de andere 40 kilometer. Maar het hoogtepunt was natuurlijk de Stelvio in Italië, wat is hij mooi met prachtige kerkjes en gletsjers en bossen. Geweldig evenement. 

 Ik kijk terug op een geweldige week! 

 Bedankt weer!

 Groet Dennis

Geef een reactie

WVCM

Website: wvcm.nl
Email: info@wvcm.nl
Telefoon: 06-53643972
WVCM is aangesloten bij:
NTFU
Eifel fiets 5 daagse Drie landen tour 4merentocht 4merentocht

Blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief:

WVCM op Social Media